Як жителям Харківщини не залишитися без світла взимку: поради

Наразі споживачам не варто користуватися потужними електроприладами у пікові години навантажень

У результаті ракетних атак ворожих військ на українську енергосистему питання наявності світла в оселі залишається дуже важливим. А деякі громади деокупованої Харківщини до цього часу залишаються без світла. У Балаклійській міській раді розповіли, як не залишитися взимку без світла, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Споживачам не варто перевищувати дозволену потужність, яка вказана у договорі на розподіл електроенергії на кожен будинок або квартиру.

Потрібно рівномірно розподіляти навантаження варто вмикати найбільш енергомісткі прилади по черзі.

Варто мінімально споживати електроенергію у пікові години навантажень. Зазвичай цей час з 7:00 до 11:00 і з 20:00 до 22:00.

При виборі нового електроприладу варто звертати увагу на рівень його енергоефективності - краще обирати пристрої з маркуванням А, А+, А++ та А+++.

Опалювальні прилади, пральні та посудомийні машини краще використовувати в нічні години.

Не зайвими буде мати під рукою контакти електрика. Адже якщо сталася аварія і проблема всередині будинку, то це питання має вирішувати відповідальний за внутрішньобудинкову мережу (керуюча компанія, ОСББ, власник).

Також необхідно уважно слідкувати за справністю внутрішньобудинкових мереж.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області запрацювали “пункти незламності”. Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов перевірив роботу одного з таких пунктів у Чугуївському районі. Тут можна зігрітися, випити гарячого чаю, зарядити гаджети.  Він наголосив, що енергетики порівняно швидко відновлюють постачання електроенергії. Тож жителі встигли скористатися не всіма пунктами. “Але продовжуємо працювати та цілодобово готові підтримувати нашу незламність", - зазначив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися