Яку допомогу виплачують в одному з районів Харкова

Харків'яни можуть отримати грошову допомогу при народженні дитини

В Основ’янському районі управління соціального захисту населення продовжує призначати та виплачувати державні соціальні допомоги сім’ям з дітьми. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У міській раді повідомили, що допомога при народженні дитини складає 41 280 грн. Кошти виплачуються одноразово в розмірі 10 320 грн та по 860 грн щомісяця протягом трьох років.

Щоб отримати відповідну допомогу, потрібно протягом року з дня пологів особисто подати відповідну заяву та копію свідоцтва про народження дитини. Документи приймають в управлінні за адресою: вул. Ш. Руставелі, 4/20, з ПН по ПТ, з 8:00 до 15:00. Також направити документи на отримання допомоги можна в електронній формі за посиланням: https://e-services.msp.gov.ua

Також усі новонароджені діти отримують від держави “пакунок малюка”. Батьки мають право відмовитись від фізичного боксу та отримати допомогу в грошовій формі. За бокс виплачують 6 816 грн. На період введення воєнного стану ці кошти можна витратити не тільки на дитячі речі, а й на інші товари. Заяву на призначення грошової компенсації можна подати разом з заявою про призначення допомоги при народженні дитини. До заяви потрібно додати копію свідоцтва про народження дитини та довідку з пологового будинку про неотримання “пакунку малюка”.

На даний час на обліку в Управлінні перебуває 1 485 отримувачів допомоги при народженні дитини. Загальна сума виплаченої допомоги за 2022 рік становить 13 млн 348 тис. грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, діти, що народилися під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, тобто після 24 лютого 2022 року, мають право отримувати виплати, якщо її батьки є внутрішньо переміщеними особами.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися