Чи має право на допомогу ВПО дитина, що народилася під час війни: Мінреінтеграції

Батьки мають подати заяву про виплату допомоги.

Діти, що народилися під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, тобто після 24 лютого 2022 року, мають право отримувати виплати, якщо її батьки є внутрішньо переміщеними особами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих території України. 

На гарячу лінію Мінреінтеграції почастішали звернення громадян-переселенців, які на новому місці проживання стали батьками.

Тож, чи можна оформити допомогу на проживання ВПО на своїх новонароджених дітей?

Якщо ви – переселенець, перемістилися після 24 лютого 2022 року з населеного пункту в районі воєнних (бойових) дій, окупації, оточення й оформили довідку ВПО, то маєте повне право на таку саму довідку й для новонародженого малюка. На її основі подавайте заяву про виплату допомоги на проживання для своєї дитини.

Мінреінтеграції нагадує, що її розмір на дитину становить 3000 грн на місяць. Виплати надаються незалежно від того, чи працевлаштовані повнолітні члени сім’ї, чи є у родини будь-які доходи, депозити, рухоме або нерухоме майно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ігор Терехов показав, де будуть харків’яни під час вимкнення світла та опалення. Під час відключення світла чи опалення харків’яни можуть зігрітися чи зарядити телефон. Пункти обігріву для мешканців Харкова облаштують у 25 зупинках-укриттях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Мер Харкова Ігор Терехов продемонстрував одну з таких зупинок, яку вже облаштували як пункт обігріву, сьогодні, 12 листопада. Він провів екскурсію зупинкою, показав, що на вході розташовані розстібні двері для збереження тепла, а у передбаннику розмістили розетки для зарядки гаджетів. Також у пунктах обігріву будуть електрочайники, щоб можна було нагріти воду для гарячих напоїв.

Ігор Терехов зазначив, що, звичайно, такі укриття будувалися зовсім для інших цілей, там можна розмістити невелику кількість людей. Ти не менш, безпечні зупинки обладнані 24 сидячими місцями, але у разі потреби павільйон зможе прийняти до 50 осіб. Нагадаємо, у місті вже встановили понад 10 таких укриттів. Перші безпечні зупинки змонтували у місцях, які неодноразово зазнавали ворожих обстрілів. Зокрема, зупинки-укриття вже є на Північній Салтівці та вул. 23 Серпня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися