Чому в Харкові повільно відновлюють теплопостачання

Найбільше проблем з опаленням виникло в Слобідському та Немишлянському районах міста

Внаслідок масованих ракетних обстрілів інфраструктури по всій країні, теплопостачання у Харкові довелося запускати чотири рази. І через перепади напруги та тиску в системі виникають дефекти. Теплоенергетики встигають щодоби усувати два - три десятки дефектів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківські теплові мережі".

На підприємстві розповіли, що систему повторно доводиться не тільки заповнювати, а й розповітрювати. Також потрібно усувати дефекти, які виникають на внутрішньоквартальних та будинкових мережах. За тиждень вдалося ліквідувати 122 дефекти. 

Через перебої з електропостачанням не можливо було запустити підвищувальні насоси. Це і стало причиною затримок з постачанням тепла  в окремих будинках. Особливо така ситуація стосується Слобідського та Немишлянського районів міста. Саме звідти надійшла найбільша кількість заявок до служби 15-62.

“Але працівники КП "Харківські теплові мережі" докладають величезних зусиль, для того, щоб мінімізувати час відсутності опалення у квартирах”, - розповіли на підприємстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківський міський голова Ігор Терехов ввечері 25 листопада розповів про труднощі, які виникли у міста. За його словами, для відновлення балансу енергосистеми у Харкові застосовують віялові відключення електроенергії. Мер Харкова також розповів про ситуацію з теплопостачанням. Теплоенергетики з початку опалювального сезону вчетверте перезапускають систему теплопостачання. Очільник Харкова запевнив містян, що всі необхідні служби працюють цілодобово, щоб повністю забезпечити місто теплом. Станом на вечір 25 листопада тепло повернули у 70% квартир Харкова.



Джерело: https://t.me/teploseti
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися