У “Харківобленерго” розповіли, як скоротити час вимкнення світла

Енергетики звернулися до харків'ян з проханням максимально зменшити електроспоживання

У Харківській області 28 листопада діють графіки аварійних відключень через обмеження, які вводить "Укренерго". Наразі спостерігається надзвичайно напружена ситуація в Єдиній енергетичній системі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”.

“Шановні харків'яни та жителі Харківської області! Багато хто з вас уже не першу годину сьогодні знаходиться без світла. Ми вимушені знову просити вас про допомогу!”, - звернулися у компанії до жителів області.

“Харківобленерго” попросило тих, у кого є електроенергія, вимкнути енергоємні електроприлади: обігрівачі, бойлери, пральні машини, електрочайники, мікрохвильовки. Зменшення споживання енергоресурсу допоможе уникнути ще більш масових відключень та скоротить час обмеження вже існуючих.

У компанії подякували споживачам за розуміння та запевнили, що фахівці ремонтних бригад роблять усе можливе і неможливе, щоб стабілізувати ситуацію в енергосистемі країни якомога швидше. “Допоможіть нам витримати всі негаразди і вийти із цієї кризи переможцями!”, - попросили у “Харківобленерго”. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 10:00 28 листопада в Україні стрімко збільшився дефіцит потужності, тож у всіх регіонах країни застосовуються аварійні відключення.

Причиною збільшення дефіциту потужності стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях. До того ж через погіршення погодних умов продовжує зростати споживання електроенергії. Наразі дефіцит потужності складає 27%. Загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже 7 хвиль ворожих ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися