У “Харківобленерго” розповіли, хто першочергово отримує електроенергію

В енергосистемі України зберігається дефіцит електроенергії

Рішення про обмеження електропостачання ухвалюють диспетчери "Укренерго" у режимі реального часу, аналізуючи ситуацію в мережі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У “Харківобленерго” пояснили, що відключення світла в регіоні та інших областях країни - це наслідок семи хвиль ворожих обстрілів об'єктів критичної. 

Станом на 30 листопада виробники електроенергії забезпечили 73% потреб споживання в Україні. Першочергово електроенергію подають на об’єкти критичної інфраструктури в усіх областях. Забезпечується живлення котелень, газорозподільних станцій, водоканалів, очисних споруд та громадського електротранспорту. 

Наразі тривають роботи з відновлення постачання електроенергії побутовим споживачам. Однак темпи проведення ремонтних робіт сповільнюються через складні погодні умови. До уже наявних пошкоджень від російської атаки додається обмерзання та пориви проводів у розподільних мережах. 

Проте дефіцит електроенергії в системі зберігається - наразі це 27% від загального обсягу споживання. І, за словами, енергетиків зараз ситуація така, що необхідні багатогодинні обмеження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківський міський голова Ігор Терехов опублікував звернення до голови обласної військової адміністрації Олега Синегубова та виконувача обов'язків директора АТ "Харківобленерго" Костянтина Логвиненка.

Ігор Терехов вважає за необхідне скласти чіткі графіки відключень по кожному району, по кожному будинку, опублікувати їх на сайті та в засобах масової інформації та намагатися жорстко дотримуватись їх.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися