Приватний сектор однієї з громад Харківської області забезпечать буржуйками

Ситуація з опалення у Вовчанську одна з найскладніших у Харківській області

У Харківській ОВА обговорили ситуацію, яка склалася з опаленням на деокупованих територіях регіону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника ХОВА Олега Синєгубова. Серед головних питань розглянули ситуацію у Вовчанській громаді. 

Начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі розповів, що російські загарбники майже щодня тероризують мирне населення обстрілами. До 24 лютого у громаді проживало 36 тисяч осіб, станом на 30 листопада - лише 12 тисяч.

Через збройну агресію Росії наразі у громаді є проблеми з опаленням. Жителів громади намагаються забезпечити всім необхідним, у тому числі засобами обігріву. Допомагає обласний гуманітарний штаб спільно з благодійними фондами та міжнародними партнерами.

Олег Синєгубов зазначив, що ситуація у Вовчанську одна з найскладніших по області. За його словами, приватний сектор Вовчанської громади забезпечать буржуйками.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у гуртожитки, де проживають внутрішньо переміщені особи з деокупованих населених пунктів Харківщини, передали побутову техніку. Техніку області надала гуманітарна місія ООН, щоб забезпечити комфортні умови проживання людей.

Заступник директора Департаменту науки та освіти Харківської ОВА Андрій Васильєв зазначив, що це не всі потреби, які виникають у ВПО у зв’язку із переселенням. Однак адміністрація намагається забезпечити базові потреби та створити комфортні умови для ВПО. Отриману техніку встановлять у гуртожитках відповідно до кількості проживаючих там переселенців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися