Жителям Харківщини передали побутову техніку: хто отримає допомогу

Побутову техніку встановлять для загального користування у гуртожитках, де живуть ВПО

У гуртожитки, де проживають внутрішньо переміщені особи з деокупованих населених пунктів Харківщини, передали побутову техніку. Техніку області надала гуманітарна місія ООН, щоб забезпечити комфортні умови проживання людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

ВПО від міжнародних партнерів отримали пральні машини, мікрохвильові печі,  холодильники, електропечі та електрочайники. Техніку вже привезли в гуртожитки освітніх закладів Харківщини, де проживають переселенці.

Заступник директора Департаменту науки та освіти Харківської ОВА Андрій Васильєв зазначив, що це не всі потреби, які виникають у ВПО у зв’язку із переселенням. Однак адміністрація намагається забезпечити базові потреби та створити комфортні умови для ВПО.

Отриману техніку встановлять у гуртожитках відповідно до кількості проживаючих там ВПО. Холодильники, мікрохвильові печі, електропечі та електрочайники встановлять на поверхах для загального користування. А під розміщення пральних машин готують комунікації.

Завідувачка одного з гуртожитків Людмила Тодорова розповіла, що до місць встановлення пральних машин потрібно підвести електрику, забезпечити подачу води і її відведення. Тоді технікою можна буде користуватися.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у громадах Харківщини запрацювали “гарячі лінії” гуманітарних штабів. Жителі області можуть звертатися на "гарячі лінії" місцевих органів влади, щоб отримати інформацію щодо підтримки ВПО, сімей з дітьми, осіб з інвалідністю, осіб похилого віку. Також на “гарячій лінії” можна дізнатися про надання гуманітарної допомоги тощо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися