У Харкові можуть посилити контроль за дотримання ПДР

Власники автомобілів у дворах багатоквартирних будинків порушують правила дорожнього руху

КП “Комплекс з вивозу побутових відходів” попросило патрульну поліцію Харкова посилити контроль за дотриманням правил паркування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

На підприємстві зазначили, що Харків щодня обслуговує близько 150-160 одиниць різної спецтехніки. Фахівці підтримують санітарні норми, забезпечують життєдіяльність та чистоту в місті. Однак неправильно припарковані автомобілі у дворах багатоквартирних будинків часто перешкоджають проїзду спецтранспорту.

Власники автотранспорту ставляться безвідповідально до паркування своїх автомобілів. До того ж на підприємстві нагадали, що неправильне паркування у дворах багатоквартирних будинків грубо порушує Правила дорожнього руху України. У документі пунктом 15.10.(е)  визначено, що забороняється стоянка транспортних засобів ближче ніж 5 м від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів, місце розміщення або облаштування яких відповідає вимогам законодавства.

Директор компідприємства Олексій Артикуленко зауважив, що хаотичне паркування уже набуло масового характеру. Тож на підприємстві звернулися до Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції з проханням посилити контроль за дотриманням правил паркування у Харкові.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що КП “КВПВ” звернулося до мешканців приватного сектору Харкова з проханням дотримуватись правил та графіків вивезення твердих побутових відходів. Харків'яни викидають сміття, гілки й листя в невстановлених місцях, утворюючи несанкціоновані сміттєзвалища.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися