У Харківській області понад 27 тис. осіб отримують окрему соціальну допомогу

У Харківській області зареєстровано близько 162 тисяч осіб з інвалідністю

У Харківській ОВА до дня людей з інвалідністю провели засідання робочої групи, на якій обговорили проблеми деяких категорій громадян. Чиновники опрацювали пропозиції щодо забезпечення, дотримання та реалізації прав і свобод осіб з інвалідністю. Також обговорили питання усунення перешкод у задоволенні повсякденних потреб осіб зазначеної категорії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Перша заступниця директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА Тетяна Печура повідомила, що в області зареєстровано близько 162 тисяч осіб з інвалідністю, з них майже 9 тисяч - діти.

Чиновниця розповіла, що одним із пріоритетів державної політики, відповідно до Конвенції про права осіб з інвалідністю, є створення середовища рівних прав та можливостей для таких осіб. І Україна, попри складну ситуацію, виконує соціальні гарантії щодо осіб з інвалідністю. 

Так, в області соціальну допомогу коштом коштів держбюджету призначено 27 560 особам з інвалідністю. 212 дітей з інвалідністю забезпечено реабілітаційними заходами. Санаторно-курортним лікуванням охоплено 103 особи з інвалідністю,  коштом коштів обласного бюджету -  407 осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що міжнародні партнери продовжують підтримувати Харківську область та надавати допомогу у відбудові критичної інфраструктури регіону. Так, медзаклади регіону отримають 360 лікарняних ліжок та анестезіологічні апарати. Перші партії по 65 ліжок і 2 анестезіологічні апарати вже відправили до лікарень Харкова та області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися