Допомога Харківщині від міжнародних партнерів: що передали із Нюрнбергу

Обладнання передадуть до лікарень на деокупованих територіях

Міжнародні партнери продовжують підтримувати Харківську область та надавати допомогу у відбудові критичної інфраструктури регіону. Так, медзаклади регіону отримають 360 лікарняних ліжок та анестезіологічні апарати. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Перші партії по 65 ліжок і 2 анестезіологічні апарати вже відправили до лікарень Харкова та області. Обладнання передали із Нюрнбергу.

Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Жанна Овчарова розповіла, що міжнародні партнери передали трисекційні функціональні ліжка. Обладнання оснащене електронним керуванням, це дає можливість пацієнтові почуватися більш комфортно на лікарняному ліжку. До того ж такі ліжка допомагають уникнути появи пролежнів.

Першими такі ліжка отримають лікарні на деокупованих територіях області або тих районів, які суттєво постраждали від ракетних обстрілів окупантів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Лондоні провели презентацію Фундації Олени Зеленської, яка займається розв'язання найгостріших проблем в Україні.

Відкрила презентацію ініціаторка створення організації – перша леді України Олена Зеленська. Вона акцентувала на тому, що внесок Великої Британії у боротьбу України – неоціненний. На презентації особливу увагу приділили подоланню нагальних проблем жителів звільнених територій. Під час презентації провели благодійний збір коштів на відбудову Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі. Це найбільша лікарня у Харківській області, яка є опорним медзакладом.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися