Скасування оплати ЖКП та ремонт будинків: підготовка до холодів у одній з громад Харківщини

В Ізюмі відновили теплопостачання у 68 багатоквартирних будинках

Начальник Ізюмської міської військової адміністрації Валерій Марченко розповів про темпи відновлення критичної інфраструктури у населеному пункті. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Ізюмської міської ради.

За його словами, у результаті військової російської агресії більша частина критичної інфраструктури в Ізюмі знищена та не підлягає відновленню у короткі терміни. При цьому місцева влада спільно з волонтерами та благодійниками намагається забезпечити життєдіяльність громади в зимовий період.

Станом на 1 грудня в Ізюмі відновили теплопостачання у 68 багатоквартирних будинках, це понад 100% від запланованої кількості.

“Цього показника вдалося досягти завдяки капітальному ремонту 7 багатоповерхівок по вулицях Київська, 45, 47, 51, і Некрасова, 72, 74, 76, 78. Будинки були пошкоджені ворожими обстрілами ще в березні”, - розповів Валерій Марченко.

Наразі ремонтні роботи тривають. Планують продовжити відновлення пошкоджених будинків по вул. Григорія Жуковського, 4, 10, та пр. Незалежності, 29, 47, 49.

Також з метою забезпечення заходів з енергозбереження, у багатоквартирних будинках, які підключили до опалення по пр. Незалежності, 33а, 46, 48, 48а, 48б, та вул. Софійська, 2а, виконують заміну розбитих від вибухів вікон на металопластикові. Даний проєкт реалізують за підтримки посольства Швейцарії. Також встановили металопластикові вікна в ЦМЛ “Піщанської Богоматері”.

Також очільник міської військової адміністрації розповів, що міська влада прийняла рішення на період з 1 березня по 31 грудня 2022 року звільнити населення від сплати послуг, що надаються комунальними підприємствами з: 

  • управління багатоквартирними будинками

  • поводження з побутовими відходами, 

  • централізованого водопостачання та водовідведення, 

  • з централізованого постачання теплової енергії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Золочеві відновлюють багатоквартирний будинок, який потрапив під ворожі обстріли у травні цього року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися