До яких проблем з опаленням можуть призвести морози та віялові відключення світла у Харкові

Теплоенергетики інструктують персонал відомчих закладів щодо дій в екстрених ситуаціях

Спеціалісти КП “Харківські теплові мережі” через віялові відключення електроенергії працюють у посиленому режимі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

На підприємстві розповіли, що через обмеження електропостачання потрібно щодня по кілька разів:

  • перезапускати джерела теплопостачання,

  • регулювати режими подачі тепла,

  • заповнювати системи.

У “ХТМ” зазначили, що через мінусову температуру та тривалу відсутність електроенергії, яка живить насоси, виникає загроза розмерзання трубопроводів. Найбільш небезпечна ситуація для лежаків на горищах будинків з верхньою подачею тепла, комунікацій на технічних поверхах та зовнішніх теплопроводів на вулиці.

Щоб уникнути проблем з теплопостачанням фахівці підприємства ізолюють трубопроводи, де це можливо. Також спеціалісти відпрацьовують механізми термінового злиття та дренування систем теплопостачання в будинках.

При цьому теплоенергетики інструктують персонал відомчих закладів щодо оперативних дій у разі подібних ситуацій.

До того ж тривають роботи з відновлення теплопостачання, яке тимчасово припинили через дефект на 95-й магістралі. Спеціалісти розповітрюють мережі у будинках та усувають дрібні дефекти, які виникли після повторного запуску відремонтованої теплотраси. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові до будинків, які у суботу були відключені від теплопостачання через аварію на 95-й магістралі, подали тепло. У “ХТМ” наголосили, що система погано переносить багаторазове заповнення через перепади напруги. При кожній зміні режимів тиску виникає побічний ефект - гідроудари. Особливо чутливі зміни до гідроударів старі труби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися