Харків отримав обладнання від ірландської гуманітарної агенції: що передали

Гуманітарна агенція передала обладнання вартістю 60 тис. євро

Комунальний заклад “Офіс реформ Харкова” звернувся до ірландської гуманітарної агенції Goal Global з проханням забезпечити повноцінну роботу пунктів обігріву в місті. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У результаті співпраці агенція придбала та передала для облаштування пунктів обігріву: 

  • три генератори,

  • 20 конвекторів

  • 30 теплових гармат

Вартість гуманітарної допомоги становить 60 тис. євро. Таким чином, три пункти обігріву на базі шкіл вдалося забезпечити необхідним обладнанням.

У міській раді нагадали, що у Харкові вже діють пункти обігріву, де містяни можуть зігрітися та зарядити електронні пристрої.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради 30 листопада ухвалили рішення щодо виділення коштів з резервного фонду бюджету громади на облаштування мобільних пунктів обігріву. На придбання бензину та дизельного палива, різних типів електрокабелю та комплектів для освітлення та енергозабезпечення планують витратити 27,3 млн грн. У Харківській міськраді нагадали, що загалом у місті планують відкрити близько 200 пунктів обігріву. Їх забезпечать генераторами, тепловими гарматами. Також у пунктах передбачена наявність джерел електроживлення, щоб люди могли зарядити телефони. До того ж частина з них функціонуватиме як пункти видачі гарячого харчування.

На базі закладів загальної середньої освіти Салтівського району, за дорученням Харківського міського голови Ігоря Терехова, створили 10 “пунктів незламності”. Такі ж пункти обігріву облаштували в укриттях житлових будинків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися