Скільки коштів виділять на облаштування мобільних пунктів обігріву в Харкові

Виділені кошти витратять на придбання палива, комплектів для освітлення та енергозабезпечення тощо

На засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради 30 листопада ухвалили рішення щодо виділення коштів з резервного фонду бюджету громади на облаштування мобільних пунктів обігріву. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

На придбання бензину та дизельного палива, різних типів електрокабелю та комплектів для освітлення і енергозабезпечення планують витратити 27,3 млн грн.

У Харківській міськраді нагадали, що загалом у місті планують відкрити близько 200 пунктів обігріву. Їх забезпечать генераторами, тепловими гарматами. Також у пунктах передбачена наявність джерел електроживлення, щоб люди могли зарядити телефони. До того ж частина з них функціонуватиме як пункти видачі гарячого харчування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на базі закладів загальної середньої освіти Салтівського району, за дорученням Харківського міського голови Ігоря Терехова, створили 10 “пунктів незламності”. Такі ж пункти обігріву облаштували в укриттях житлових будинків. У районній адміністрації розповіли, що пункти обігріву забезпечили генераторами та буржуйками. Важливо - обладнання використовують  з  дотриманням правил протипожежної безпеки. Також у “пунктах незламності” облаштували місця для прийому їжі. Організували й місця для відпочинку, зокрема куточки для ігор та спортивних занять дітей. За потреби такі пункти працюватимуть цілодобово.

Облаштовують пункти обігріву і в Харківській області. Один з таких перевірив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися