У деяких громадах Харківської області відновили важливу послугу: деталі

Послугу можна отримати в ЦНАПах

У 44 громадах Харківської області відновили надання послуги з реєстрації місця проживання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Відновлення послуги стало можливим після поновлення доступу до Реєстру територіальних громад. 

У Департаменті цифрової трансформації регіону ХОВА розповіли, що для Циркунівської та Чкаловської громад доступ до вказаного реєстру повинні відновити до кінця наступного тижня.

У Департаменті нагадали, що доступ до реєстрів усіма користувачами в територіальних громадах області та утримувачами реєстрів було заблоковано з початку російської військової агресії. 

Поновлення доступу до реєстру дозволить мешканцям громад отримати в ЦНАПах або безпосередньо в реєстраційних органах місцевого самоврядування одну з найпопулярніших адміністративних послуг – реєстрація місця проживання. 

Роботу планують продовжити, щоб остаточно поновити доступ до реєстрів та надання всього спектру адміністративних послуг, що був на території регіону до початку бойових дій.

Список громад, де можна отримати послугу реєстрації місця проживання, знаходиться за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що фізичні та юридичні особи, які оформили заяву про намір забудови земельної ділянки, яка перебуває у користуванні чи власності, для початку проєктування об’єкта будівництва повинні отримати містобудівні умови та обмеження.

Такі адмінпослуги можна отримати у ЦНАП. У міських центрах надання адміністративних послуг можна отримати документи - містобудівні умови та обмеження для проєктування об'єкта будівництва. Варто зазначити, що кількість послуг, які можна отримати в ЦНАП Харкова зростає. Наразі громадяни можуть скористатися 165 послугами.




Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися