В одній з громад Харківської області переплатять за продукти для пункту обігріву

У громаді хочуть купити цукор вартістю понад 50 грн за кілограм

У Наталинській громаді Харківської області уклали угоду щодо придбання харчових продуктів та одноразового посуду для облаштування “Пункту обігріву”. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр з посиланням на інформацію сайту  “Прозорро”, пише портал  "Коментарі. Харків". 

Загальна сума угоди склала 122 тис. грн. При цьому у 60 тис. грн обійдеться вода у бутлях по 6 літрів. Вартість одного бутля – 40 гривень. Також на 60 тис. грн планують закупити цукор. Тож, вартість однієї пачки цукру 800 грамів коштує 42,10 гривень.

Угоду підписали з ФОП Ткаченко Алла Вікторівна.

picture

У ХАЦ порахували, що ціна цукру є значно завищеною. Адже, виходячи, з умов угоди, вартість кілограму цукру складає понад 52 гривні.

Для порівняння ФОП Ткаченко Алла Вікторівна постачає цукор для лікарні у Краснограді, який розташований поряд. І тут ціна одного кілограма цукру складає 40 гривень. У Новій Водолазі цукор постачають для лікарні по 37 гривень. 

У Великому Бурлуку, який відновлюється після деокупації, знаходять можливості придбати цукор по 45 гривень за кілограм, що дешевше, ніж купують у Наталине. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові продовжують облаштовувати пункти обігріву, де містяни зможуть зігрітися та підзарядити гаджети. Відкривають такі пункти і на об'єктах КП “Харківські теплові мережі”. Так, в  Основ’янському районі один з пунктів обладнали в гаражі. Там утеплили металеві двері, закрили оглядову яму, встановили лави та буржуйки. Дві печі виготовили зі старої труби теплотраси діаметром 500 мм. Її в цьому році замінили на вул. Руставелі. У пункті може перебувати до 100 осіб - забезпечена можливість випити чай та зарядити телефон.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися