Як облаштовані пункти обігріву на об'єктах “ХТМ” у Харкові (ФОТО)

У пунктах обігріву чергують аварійні бригади комунального підприємства

У Харкові продовжують облаштовувати пункти обігріву, де містяни зможуть зігрітися та підзарядити гаджети. Відкривають такі пункти і на об'єктах КП “Харківські теплові мережі”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Так, в  Основ’янському районі один з пунктів обладнали в гаражі. Там утеплили металеві двері, закрили оглядову яму, встановили лави та буржуйки. Дві печі виготовили зі старої труби теплотраси діаметром 500 мм. Її в цьому році замінили на вул. Руставелі.

У пункті може перебувати до 100 осіб - забезпечена можливість випити чай та зарядити телефон. Керівник аварійно-диспетчерської служби району Назарій Гаврилюк, відповідальний за пункт обігріву, розповів, що під час минулих тривалих вимкнень світла містяни вже користувалися пунктом. Тут цілодобово чергують аварійні бригади - питну воду в баках замінюють раз на три дні. Дрова підсушують на радіаторах центрального опалення.

В одному з пунктів у Ново-Баварській філії облаштована невелика кухня з електроплитами. Там є запаси чаю, печива та засобів гігієни. Також у пункті встановили генератор та автомобільний акумулятор. Пункт обігріву розрахований на 40-60 осіб. Однак у разі необхідності збільшити кількість місць, у пункті є дерев’яні піддони. Люди можуть приходити туди зі своїми матрацами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на об’єктах КП “Харківські теплові мережі” облаштували пункти обігріву. Заступник технічного директора КП “Харківські теплові мережі” Олексій Лука розповів, що загалом Харкові планують облаштувати 80  таких пунктів обігріву. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися