Як зберегти продукти у холодильнику, якщо довго немає світла

До тривалих відключень електроенергії потрібно підготуватися заздалегідь

Українці пристосовуються жити в умовах тривалих обмежень електропостачання. І одна з поширених проблем під час тривалих відключень світла – псування продуктів у холодильнику. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

У відомстві розробили прості рекомендації, як зберегти продукти під час тривалих обмежень електропостачання. Щоб продукти не псувалися швидко, потрібно: 

1. Заздалегідь придбати контейнери з сухим льодом або заморозити воду у пластикових пляшках. Їх потрібно тримати у морозильній камері холодильника на випадок відсутності електроенергії.

2. Якщо вимкнули світло, потрібно розкласти раніше підготовлені ємності з льодом на нижню полицю холодильника та верхню полицю морозильної камери. Це продовжить час зберігання продуктів у вимкненому холодильнику більш ніж на 4 години. Якщо використовувати сухий лід, то тривалість безпечного перебування може збільшитись до 2 діб.

3. У разі вимкнення світла на 4 години і довше, то потрібно харчові продукти згрупувати разом у морозильній камері. Заповненою вона тримає холод до 48 годин, наполовину порожньою – лише 24 години.

4. Обов'язково, якщо відсутнє електропостачання, якомога менше відкривати холодильник. Це допоможе запобігти потраплянню теплого повітря, адже оптимальна температура в ньому має бути не вищою за +4°С, а в морозилці – не перевищувати -4 градуси.

5. Варто пам'ятати, що продукти, які зберегли температуру не вище +4°С або на яких наявні крижані кристали, можна безпечно заморозити повторно або приготувати.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові діє інформаційно-диспетчерська служба ”1562”, куди можна звернутися у разі виникнення питань щодо надання житлово-комунальних послуг.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися