У Харківській області виробляли небезпечні для здоров'я молочні продукти

ТОВ може поновити виробництво продукції після усунення виявлених порушень

У Харківській області суд тимчасово заборонив ТОВ виробляти молочні продукти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Фахівці служби під час перевірок виявили, що суб’єкт господарювання – оператор ринку порушує вимоги законодавства у питанні безпечності харчових продуктів. Виявили, що виробництво й обіг продуктів на цьому підприємстві становить загрозу для життя та здоров’я людини.

У встановлений строк оператор ринку порушення не усунув, було подано позов до суду. Управління просило зобов’язати ТОВ тимчасово припинити виробництво та обіг харчових продуктів на потужності.

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 21.12.2022 у справі №520/25596/21 позов задоволено в повному обсязі. Товариство з обмеженою відповідальністю може відновити виробництво після усунення виявлених порушень. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Держпродспоживслужба на Харківщині отримала інформацію про небезпечний товар, який може опинитися в магазинах регіону. Інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах (RASFF) надійшло стосовно восьминогів “міні”. У продукті виявили кадмій.

Варто зазначити, що метал кадмій практично нешкідливий, однак може спричиняти отруєння. Хронічна форма отруєння виникає при постійному накопиченні речовини в організмі. На початкових етапах інтоксикація виражається слабо, людина страждає від слабкості та сонливості. При подальшому накопиченні кадмію в організмі страждає більшість органів і систем.



Джерело: https://t.me/khdpssgovua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися