Стало відомо, як прикрашатимуть Харків у 2023 році (ФОТО)

Навесні спеціалісти почнуть озеленювати Харків - створювати різнобарвні панно на клумбах

Харківські озеленювачі планують виростити понад мільйон квітів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У теплицях СКП “Харківзеленбуд” фахівці вирощують квіти, щоб навесні прикрасити ними клумби міста.

На підприємстві розповіли, що у планах – виростити 1,2 млн квітів. Зокрема, у 2023 році на харківських клумбах висадять альтернатеру, хлорофітум, ахірантес, іризину та інші квіти. 

“З потеплінням почнемо озеленювати, створювати різнобарвні панно та прикрашати наш улюблений Харків!” - зазначили на підприємстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що британський архітектор Норман Фостер під час зустрічі з Харківським міським головою Ігорем Тереховим розповів про бачення відбудови міста після війни. Фахівець зазначив, що Харків - це місто культури, науки та промисловості, над розвитком якого дуже цікаво працювати. За його словами, це рідкісне поєднання. Норман Фостер зауважив, що у плані післявоєнної відбудови Харкова буде враховано створення та розвиток: житлових районів, транспортної мережі, комфортної інфраструктури. Щодо новацій, то райони планують об'єднати зеленими зонами з велосипедними доріжками. За словами спеціаліста, річки, що протікають на території міста, дозволяють втілити ці наміри.

Також обговорили методи реконструкції будівель у Харкові. Існує метод реконструкції старих будівель радянської забудови, які можна реконструювати без розселення мешканців. Європейські експерти навчатимуть харківських архітекторів модернізації житлових будинків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися