Для дітей з Харкова та області організували особливий відпочинок: деталі

На початку і наприкінці табору проведуть тестування, щоб дізнатися, як змінився психоемоційний стан у дітей

На Закарпатті почав діяти зимовий табір “За світло те, що темряву здолало!”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

До участі у таборі запрошувалися діти з Харкова та Харківської області, а також діти військовослужбовців, ветеранів АТО та волонтерів. Перебування в таборі є безплатним. Протягом 10 днів з дітьми проводитимуть заняття за пластовою методою.

Директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол розповів, що ідея створити такий табір виникла під час евакуації населення з деокупованих територій, які постраждали внаслідок збройної агресії Росії. Мета - допомогти дітям пережити реалії війни, подолати стрес та тривожність.   

Загалом з Харківської області на відпочинок та оздоровлення поїхало 140 дітей. Ще 30 дітей мають намір відправити з інших регіонів, куди вони переїхали з Харкова та області через війну.

 Табір організували в готельному комплексі поряд з містом Мукачево. Запрошували до табору дітей віком від 7 до 12 років. У таборі з дітьми працюватимуть 9 психологів, а також пластуни, виховники та студенти Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди та Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. 

На початку і наприкінці табору будуть проведені тестування, щоб дізнатися, як змінився психоемоційний стан у дітей. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що перед новорічними святами правоохоронці завітали до Харківської гімназії №152. Поліція подякувала учням, які під час війни допомагали українським воїнам та громадянам.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися