У Харкові може з'явитися токсична олія: що відомо

Токсична олія прямувала з Республіки Гана до Харкова

Держпродспоживслужба на Харківщині отримала інформаційне повідомлення про виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіолу (3-MCPD) у пальмовій олії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Інформаційне повідомлення надійшло від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 28 грудня 2022 року №2022.7602. 

Товар експортувався з Республіки Гана (імпортер: Aheco, Malta) до України. Отримувачем товару вказане ТОВ “ВАКІРК ГРУП КОМПАНІ”, проспект Ювілейний, 42 А, кв. 14, м. Харків, 61153. Партія: А2001.

У Держпродспоживслужбі повідомили, що у разі виявлення в обігу вказаного вантажу, оператори ринку повинні звернутися до структурних підрозділів чи до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Варто зазначити, що 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) – це органічна сполука, яка є канцерогеном. Вона з великою ймовірністю чинить генотоксичну дію на організм людини, негативно впливає на фертильну функцію у чоловіків. Сполука є хімічним побічним продуктом, який може утворюватися в їжі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківській області суд тимчасово заборонив ТОВ виробляти молочні продукти. Фахівці служби під час перевірок виявили, що суб’єкт господарювання – оператор ринку порушує вимоги законодавства у питанні безпечності харчових продуктів. Виявили, що виробництво й обіг продуктів на цьому підприємстві становить загрозу для життя та здоров’я людини.




Джерело: https://t.me/khdpssgovua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися