Де та як облаштували пункти незламності в одній з громад на Харківщині (ФОТО)

У Балаклії створили унікальний пункт незламності

На випадок довготривалих обмежень електропостачання та припинення теплопостачання у Балаклії розгорнули 3 пункти незламності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. У місті проживає близько 16 тисяч людей.

Пункти оснастили усім необхідним – зробили запаси питної води, харчових продуктів, забезпечили містян можливістю зарядити мобільні пристрої. Один з таких пунктів облаштували в спорткомплексі “Вимпел”. На випадок екстрених ситуацій, тут можна зігрітися, зарядити телефони, вийти на зв’язок з рідними. Також тут фахівці можуть надати необхідну медичну допомогу, містяни можуть переночувати чи прийняти душ. Адміністрація закладу облаштувала також спальні місця на кілька сотень людей.

У спорткомплексі забезпечено по 12 душових кабінок для чоловіків та жінок. Працюють санвузли. Директор спорткомплексу Ростислав Кравчук розповів, що все працюватиме і при тривалому відключенні світла - спорткомплекс забезпечили потужними генераторами.

Сам басейн у “Вимпел” наповнили водою. Її будуть використовувати за потреби як технічну. Місткість басейну – 850 кубічних метрів.

Начальник Балаклійської міської військової адміністрації Віталій Карабанов наголосив: “Унікальність цього пункту в тому, що він абсолютно автономний. Тут є своє джерело питної води. Опалення здійснюється тепловими насосами та електрокотлами, тут стоїть потужний генератор на 60 квт”.

У Балаклії планують розгорнути четвертий пункт незламності. В ньому буде працювати польова кухня. Пункт оснастять потужним генератором. Обладнання, дрова та пальне вже заготовили. Начальник відділу цивільного захисту Балаклійської МВА Олег Блудов розповів, що запас продуктів також підготували, що дозволить забезпечити харчування місцевих жителів у важкий час.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області продовжують облаштовувати нові “пункти незламності”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися