У Харкові зміниться розмір соціальної допомоги: кому потрібно підтвердити право на отримання виплат

Щоб отримувати допомогу потрібно звернутися до управління соціального захисту населення

В управлінні соціального захисту населення адміністрації Слобідського району повідомили про зміни в нарахуванні соціальної допомоги для деяких категорій громадян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

В управління розповіли, що з 1 січня були внесені зміни до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”. Програма передбачає нарахування щомісячної адресної компенсаційної виплати за здійснення догляду за дитиною протягом місяця.

Мета послуги - підтримати батьків, опікунів дитини у забезпеченні догляду за дитиною до 3-х років, яка потребує додаткового догляду. Також послугою можна скористатися, якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю 1-ї чи 2-ї групи.

У міськраді повідомили, що розмір допомоги нараховується з розрахунку 100% мінімальної заробітної плати у погодинному розмірі, встановленої на 1 січня відповідного року за годину догляду, але не більше 165 годин на місяць.

Щоб отримати компенсацію, потрібно надати до управління соціального захисту населення наступні документи:

  • заяву, 

  • відомості про народження дитини,

  • копію довідки про її захворювання та договору,

  • копію довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності,

  • відомості, що підтверджують витрати на оплату послуги "муніципальна няня".

У Міністерстві соціальної політики зауважили, що сім’я на відшкодування послуги няні зможе щомісяця отримувати 6 700 гривень замість 2 272 гривень. 

Протягом січня 2023 року батьки, опікуни дитини віком до трьох років, які отримують відшкодування вартості послуги, "муніципальна няня" повинні підтвердити право на отримання таких виплат.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деяким жителям Харкова надають адресну допомогу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися