У Харкові почастішали проблеми з опаленням та гарячою водою: причини

У Харкові довелося п'ять разів повністю перезапускати опалення

Спеціалісти КП “Харківські теплові мережі” за перші 10 днів нового року виконали близько 6 тис. заявок, які надійшли від громадян через кол-центр та службу 15-62.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

На підприємстві розповіли, що керівництво посилено контролює опрацювання заявок містян. Так, лише за останню добу було виконано понад 300 звернень. З початку опалювального сезону закрили майже 82 тис. заявок. 

У КП розповіли, що така кількість звернень містян пов'язана із п'ятиразовим перезапуском опалення всього міста. Проводити такі роботи доводилося через масовані ракетні атаки ворога по енергетичній інфраструктурі та через віялові відключення.

А жорсткий режим експлуатації системи призводить до дефектів. Однак більшість заявок пов'язана з розповітренням окремих стояків, яке доводиться робити після кожної зупинки і повторного запуску теплопостачання. 

Теплоенергетики наразі намагаються пристосувати  систему опалення до роботи в екстремальному режимі.  Зокрема, використовують резервні схеми електричного живлення, а також засоби автоматичного розповітрення.

Також спеціалісти виконують планову заміну транзитних трубопроводів гарячого водопостачання у підвалах. Через виконання таких робіт можлива тимчасова відсутність послуги протягом 2-3 діб.

Також на порядку денному - збереження енергоресурсів та тепла на об'єктах самого комунального підприємства. Зокрема, вхідні двері та ворота додатково утеплюють спеціальними завісами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, де та як ремонтують водопровід у Харкові 10 січня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися