Як нараховуватимуть виплати на проживання для ВПО у 2023 році

Грошову допомогу для ВПО будуть нараховувати автоматично

У 2023 році правила нарахування фінансової допомоги на проживання для ВПО будуть такими, як і минулого року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що внутрішні переселенці продовжать автоматично отримувати грошову допомогу від держави. За її словами, ВПО не потрібно буде звертатися із заявами, підтверджувати місце проживання, матеріальний стан, дохід чи надавати уточнюючу інформацію.

Ірина Верещук запевнила, що це безстрокові виплати, тому переселенці можуть не хвилюватись. Влада намагається полегшити життя українців в непростих умовах перебоїв зі світлом, відсутності інтернету та зв’язку.

За словами очільниці відомства, минулого року на ці потреби було витрачено майже 55 млрд гривень. І закважила, що цьогоріч сума виплат не зменшуватиметься.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2023 році ВПО будуть отримувати  виплати у розмірі 3 тис. грн щомісячної допомоги для дітей і людей з інвалідністю та 2 тис. грн для інших осіб.

За словами Ірини Верещук, перевіряти місця проживання ВПО будуть, якщо є звернення правоохоронних органів про наявність підозри неправомірного отримання допомоги. Про це обов’язково будуть повідомляти людину телефонним дзвінком. В усіх інших випадках проведення вибіркових перевірок місць проживання внутрішніх переселенців не допускається.

А у Харківській області для жінок зі статусом ВПО влаштували онлайн навчання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися