У Харкові та області ввели аварійні відключення світла: причина

Аварійні відключення застосували для збереження стабільної роботи енергосистеми

Станом на 10:00 11 січня через суттєве зниження температури на сході і в центрі країни споживання електроенергії збільшилось. Через це збільшився дефіцит потужності.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Укренерго”.

До всіх областей доведені ліміти споживання, щоб забезпечити баланс в енергосистемі. Обмеження діють упродовж усієї доби – з 00:00 до 24:00. У Харківській та Дніпропетровській областях уже з 7:00 були критично перевищені ліміти. Внаслідок цього були застосовані аварійні відключення для забезпечення стабільної роботи енергосистеми.

До того ж ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах на сході та півдні залишається складною через значні пошкодження електромереж у результаті високої активності бойових дій.

“Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень”, - звернулися в “Укренерго” до споживачів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 10:00 10 січня в Україні підвищилось споживання електроенергії. Причиною тому стала низька температура, посилена сильним вітром у більшості регіонів. Також у компанії зазначили, що зросло споживання електроенергії промисловістю та бізнесом. У результаті цього зріс дефіцит потужності, у тому числі й в нічні години.

В окремих областях через несприятливі погодні умови, а саме поривчастий вітер, виникли пошкодження у мережах операторів системи розподілу. Спеціалісти виконують необхідні ремонтні роботи.



Джерело: https://t.me/Ukrenergo
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися