За працевлаштування ВПО платитимуть більше: подробиці

Компенсацію роботодавцям виплачують впродовж 2 місяців

Уряд України збільшив суму компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Виплати становитимуть 6700 грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Кабінету міністрів України.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль переконаний, що компенсація роботодавцям по 6500 грн протягом двох місяців за кожного працівника-переселенця стала важливою складовою підтримки ВПО. У 2022 році в межах програми роботодавцям виплатили майже 199 млн грн. Було працевлаштовано майже 16,5 тисяч внутрішніх переселенців. За словами глави Уряду, рішення про збільшення суми компенсації стимулюватиме бізнес активніше працевлаштовувати внутрішньо переміщених осіб.

Прогнозні витрати Фонду на 2023 рік складають 308 млн грн при прогнозному працевлаштуванні 23 тис. осіб.

Відповідно до умов програми, за кожного працевлаштованого ВПО держава виплачує роботодавцю компенсацію у розмірі мінімальної заробітної плати (6700 грн) впродовж 2 місяців.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2023 році правила нарахування фінансової допомоги на проживання для ВПО будуть такими, як і минулого року. Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що внутрішні переселенці продовжать автоматично отримувати грошову допомогу від держави. За її словами, ВПО не потрібно буде звертатися із заявами, підтверджувати місце проживання, матеріальний стан, дохід чи надавати уточнюючу інформацію. Ірина Верещук запевнила, що це безстрокові виплати, тому переселенці можуть не хвилюватись.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися