Ремонт дороги на Харківщині виконували з порушеннями: деталі

Договір про ремонт дороги підписали з підприємством, яке згодом потрапило під санкції

Керівник Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова подав позов до суду в інтересах держави до державного підприємства та ТОВ щодо розірвання договору про закупівлю послуг. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Було вивчено інформацію з офіційного вебпорталу публічних закупівель “Прозоро” та виявлено порушення законодавства при здійсненні закупівлі послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення. Йдеться про дорогу  “Богодухів - Валки - Нова Водолага” загальною вартістю 103 млн гривень.

Окружна прокуратура встановила, що держпідприємство уклало договір на виконання послуг з ремонту дороги з ТОВ, до якого надалі було застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи.

“Застосування вказаних санкцій призводить до порушення істотних умов договору, в тому числі неможливості своєчасного виконання умов договору, якісного надання послуг тощо”, - зазначили у прокуратурі.

Також підсанкційні підприємства здійснювали: 

  • постачання асфальтобетонної суміші для ремонту дороги,

  • надання послуг з випробувальної дорожньої лабораторії.

Господарський суд Харківської області відкрив провадження по справі. Триває судовий розгляд.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у жовтня у Харківській області суд розірвав договір між держпідприємством та ТОВ про закупівлю послуг з поточного ремонту автомобільної дороги місцевого значення. Вартість послуг становить 150 млн грн. Також підсанкційне ТОВ постачало асфальтобетонну суміш для ремонту автомобільної дороги та надавало послуги з випробувальної дорожньої лабораторії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися