Кого та чому звільнили з поліції на Харківщині у перші дні війни

Усі правоохоронці були звільнені з приміткою “порушення присяги”

Правоохоронці, які не вийшли на службу 24-28 лютого, були звільнені. Про це розповів начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко в інтерв'ю “Укрінформу”, повідомляють "Коментарі. Харків". Звільняли працівників, які не проживали на тимчасово захоплених територіях.

Володимир Тимошко розповів, що підлеглі намагалися пояснити своє рішення.”Я всім сказав: у вас одне життя – і в мене також, як і в усіх, хто продовжив працювати після повномасштабного вторгнення. Тому для мене це було принципове питання”, - зазначив очільник поліції області. 

За його словами, усі звільнені з приміткою “порушення присяги”. На думку начальника поліції області, мешканці Харкова не повинні більше ніколи їх бачити у формі. Згодом ці працівники намагалися поновитися на роботі через суд. П'ятьох звільнених працівників було поновлено на посадах за рішенням суду

“Я не можу ігнорувати закон. Але як керівник маю право, надане статтею 65 Закону України "Про національну поліцію", визначити працівнику місце служби там, де вважаю необхідним. Такі поновлені співробітники направляються в "гарячі точки" області. Подивимося, як вони себе проявлять”, - зазначив Володимир Тимошко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові патрульні прийшли на допомогу літній жінці, що стала заручницею власної квартири.  У вівторок до поліції надійшло повідомлення від жителя багатоповерхового будинку, що у сусідній квартирі бабуся кричить та просить про допомогу. Інспектори Андрій Ненашев, Владислав Нежива, Катерина Галкіна та Олександр Кашніков оперативно прибули на місце події.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися