Як відключення електроенергії вплинули на ринок оренди квартир у Харкові

Орендарі намагаються створити собі мінімальний комфорт у період вимкнення електрики

Українська енергосистема пережила понад 10 масованих ворожих ракетних атак. За даними "Укренерго", найбільш складна ситуація з електропостачанням спостерігається на півдні, сході та півночі України. Щоб стабілізувати енергосистему у Харківській та інших областях застосовують планові, а нерідко й аварійні відключення електрики.

Портал "Коментарі. Харків" поцікавився в експертів, як вплинули регулярні відключення електроенергії у Харкові на ринок оренди житлової нерухомості.

Засновник компанії "ХАН" Світлана Якімова розповіла, що відключення електроенергії у житлових будинках Харкова суттєво не вплинули на вимоги потенційних орендарів. “Мешканці Харкова намагаються пристосовуватися до існуючих графіків обмеження електропостачання. Час відсутності електрики у квартирі намагаються провести там, де є світло – у родичів чи знайомих”, - розповіла Світлана Якімова.

Рієлтор АН “Метраж” Лана Хворост водночас зазначила, що відключення світла у Харкові вплинули на вимоги орендарів. За словами рієлтора, клієнти найчастіше шукають квартири на низьких поверхах. Віддають перевагу квартирам з газовими плитами. "Орендарі намагаються забезпечити собі хоча б мінімальний комфорт у період відключення електрики", - зауважила представниця АН "Метраж".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в суботу, 14 січня, ворог завдав 12-го масованого ракетного удару по енергетиці України. Метою ворожої атаки були об'єкти генерації та високовольтна інфраструктура магістральних мереж по всій Україні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися