У Харкові та області перевірили понад 700 км газопроводів: що виявили

Для виявлення витоків газу застосовують мобільні лабораторії

Газовики перевірили інфраструктуру після обстрілів та руйнувань за допомогою мобільної лабораторії. Загалом обстежили 700 км обстріляних ворогом газопроводів на деокупованих територіях Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківгаз”.

Моніторинг провели для оперативної відбудови пошкоджених ворогом комунікацій, визначення місць витоків газу на підземних мережах.

Мобільна лабораторія - це автомобілі, які призначені для пошуку витоків газу на підземних та надземних газопроводах. Автомобілі оснащені датчиками, які здатні виявити найменшу концентрацію метану на відстані 8-ми метрів від авто. Спеціальна програма фіксує на карті ймовірне місце пошкодження труби та сповіщає про це сигналом. Якщо витік підтвердився, спеціаліст ручним детектором встановлює його точне місце та викликає аварійну бригаду.

Лише дві такі лабораторії за 10 днів обстежили понад 300 км газопроводів Харкова - перевірили мережі довкола всього міста. У Харківському районі мобільна лабораторія виявила дев’ять ретельно-прихованих витоків газу на перебитих мережах. Це дозволило фахівцям АТ “Харківміськгаз” та АТ “Харківгаз” відновити стабільну роботу газової системи у стислі терміни.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти відновили газопостачання у всіх населених пунктах Балаклійської громади. Після деокупації населених пунктів громади працівники Балаклійської дільниці Чугуївського відділення АТ “Харківгаз” щодня працювали в посиленому режимі. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися