У Харкові дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування стало більше: подробиці

У Харкові ухвалили рішення щодо захисту житлових і майнових прав 21 дитини та особистих прав 10 дітей

У середу, 18 січня, Виконавчий комітет Харківської міської ради ухвалив рішення стосовно соціально-правового захисту 62 дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У міській раді повідомили, що восьми дітям надали статус дітей, позбавлених батьківського піклування, та ще восьми – статус дитини-сироти. Також 15 дітей було передано під опіку родичів.

Крім того, виконком ухвалив рішення щодо захисту житлових і майнових прав 21 дитини та особистих прав 10 дітей. “Працівники служб у справах дітей забезпечують постійний правовий захист та всебічну допомогу своїм підопічним”, - розповіли у Харківській міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що для дітей з Харкова та Харківської області організували відпочинок на Закарпатті. До участі у таборі запрошували також дітей військовослужбовців, ветеранів АТО та волонтерів. Відпочинок у таборі безплатний. Протягом 10 днів з дітьми проводитимуть заняття за пластовою методою. Директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол повідомив, що ідея створити такий табір виникла під час евакуації населення з деокупованих територій, які постраждали внаслідок повномасштабного наступу Росії на територію України. Мета створення табору - допомогти дітям пережити реалії війни, подолати стрес та тривожність.   

Загалом з Харківської області на відпочинок та оздоровлення поїхало 140 дітей. Ще 30 дітей мають намір відправити з інших регіонів, куди вони переїхали з Харкова та області через війну.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися