У Харкові з'являться публічні Wi-Fi-зони: що відомо

Wi-Fi-зони забезпечать доступ до інтернету протягом двох-чотирьох годин у разі припинення електропостачання

"Укртелеком" запускає у Харкові, а також Києві, Дніпрі, Львові та Одесі мережу безплатних публічних Wi-Fi-зон.  Про це розповів гендиректор компанії Юрій Курмаз в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", повідомляють "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що встановлення Wi-Fi-зон забезпечить доступ до інтернету протягом двох-чотирьох годин у разі припинення електропостачання. 

Юрій Курмаз розповів, у компанії обговорювали різні сценарії при блекауті.Було вирішено відкрити мережу безплатних публічних Wi-Fi-зон у п'яти містах. У визначених містах кілька років тому була проведена модернізація інфраструктури компанії та встановлено активні вуличні шафи. 

Йдеться про вуличні "сірі шафи", на яких будуть відповідні наклейки-покажчики.

Таких зон із публічним Wi-Fi у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові планують встановити понад 700. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що енергопідприємства Харківської області значно пошкоджені, постачання електроенергії продовжать обмежувати. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що необхідно застосовувати графіки погодинних відключень. “У нас діє 12 черг і, на жаль, генеруючі підприємства, які забезпечують Харківську область, значно пошкоджені. Тому ці відключення будуть і надалі продовжуватися”, – зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що у суботу, 14 січня, ворог завдав 12-ий масований ракетний удар по енергетиці України. Були зафіксовані влучання в 5 областях: Київській, Івано-Франківській, Вінницькій, Львівській та Харківській. Внаслідок чергової масованої ракетної атаки суттєво зріс дефіцит потужності в енергосистемі. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися