Моніторинг цін у Харкові та області у 2022 році: що виявили перевірки

У результаті проведених перевірок суб’єктів господарювання оштрафували на загальну суму понад 5 млн грн

Протягом 2022 року у Харківській області спеціалісти Держпродспоживслужби провели 58 перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. У 44 випадках були виявлені порушення законодавства. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

У результаті проведених перевірок суб’єктів господарювання оштрафували на загальну суму 5377,6 тис. грн. Також 9 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності та оштрафовано на загальну суму 22,1 тис. грн. До того ж видали 8 приписів щодо усунення виявлених порушень державної дисципліни цін. Проведені перевірки дозволили запобігати обрахуванню споживачів у розрахунку на рік на суму 98395,2 тис. грн.

Вжиті у 2022 році заходи забезпечили відшкодування до державного бюджету адміністративно-господарських санкцій та адміністративних штрафів на загальну суму 212,4 тис. грн, фактично повернуто споживачам 48 тис. грн. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у грудні фахівці Держпродспоживслужби в Харківській області проводили моніторинг застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін на лікарські засоби. Перевіряли ціни на препарати, які беруть участь в урядовій програмі “Доступні ліки”. За грудень минулого року фахівці опрацювали інформацію від 320 аптечних закладів, проаналізували понад 42,6 тисячі цін на лікарські засоби щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. За результатами моніторингу не було виявлено порушень державної дисципліни цін.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися