У Харкові та області у грудні перевірили ціни на "доступні ліки": що виявили

За грудень минулого року фахівці опрацювали інформацію від 320 аптечних закладів

У грудні фахівці Держпродспоживслужби в Харківській області проводили моніторинг застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін на лікарські засоби. Перевіряли ціни на препарати, які беруть участь в урядовій програмі “Доступні ліки”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби Харківської області.

Спеціалісти управління проаналізували розміри:

  • граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін,

  • застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на лікарські засоби, які увійшли до програми реімбурсації.

За грудень минулого року фахівці опрацювали інформацію від 320 аптечних закладів, проаналізували понад 42,6 тисячі цін на лікарські засоби щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. За результатами моніторингу не було виявлено порушень державної дисципліни цін.

У Держпродспоживслужбі нагадали, що в Україні діють обмежувальні торговельні (роздрібні) надбавки на певні категорії лікарських засобів від 10% до 25% до закупівельної ціни з урахуванням податків. У випадку порушення законодавства в частині встановлення цін на деякі лікарські засоби передбачені адміністративно-господарські санкції відповідно до статті 20 Закону України “Про ціни й ціноутворення”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що пацієнти з хронічними захворюваннями за програмою “Доступні ліки” можуть отримати ліки безплатно або з незначною доплатою. Отримати препарати пацієнти можуть, скориставшися електронним та паперовим рецептами.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися