У Харкові застосували санкції до АЗС: деталі

АЗС має сплатити штраф у розмірі 34 000 грн

Представники Держпродспоживслужби звернулися до суду з позовом до АЗС в Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

У суді було доведено, що суб’єкт господарювання (АЗС) створював перешкоди посадовим особам Головного управління під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) у сфері державних регульованих цін на пальне. 

Харківський окружний адміністративний суд 17 січня у повному обсязі задовольнив позов про стягнення до державного бюджету України з АЗС штрафу в розмірі 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Було порушено норми законів “Про ціни та ціноутворення” та “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”. Суб'єкт господарювання не надав у повному обсязі документи для проведення позапланового заходу, копії бухгалтерських книг, звіти, необхідні документи, інформацію, відомості, у тому числі показники реєстраторів розрахункових операцій, інформацію щодо встановлених роздрібних цін на бензини марки А-92, А-95, дизельне пальне із зазначенням виробника.

Тож АЗС має сплатити штраф у розмірі 34 000 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові виявили зовнішню рекламу, оформлену з порушеннями. У Держпродспоживслужбі розповіли, що щит на фасаді з інформаційним полем: Smile Design… (за адресою: вул. Гоголя, 5 у Харкові) містив ознаки порушення абз. 5 ч. 4 ст. 21 Закону України "Про рекламу". Був відсутній текст попередження “Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я”. 




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися