На полицях магазинів у Харкові та області може з'явитися небезпечне печиво

Печиво експортували з Польщі до України

Держпродспоживслужба отримала повідомлення про виявлення високого вмісту акриламіду в печиві. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Інформаційне повідомлення надійшло від системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 12 січня 2023 року № 2022.7376-fup 4. Було виявлено високий вміст акриламіду в печиві. Продукт виготовлений в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувався з Польщі (гуртовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ "ЛЬВІВІМПОРТ", вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021, партії 26.12.2022 А, 30.08.2023 В).

Оператори ринку мають повідомити структурні підрозділи Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області у разі виявлення в обігу вказаного продукту. 

Акриламід офіційно визнаний канцерогеном у багатьох країнах світу. Сполука утворюється природним чином у харчових продуктах при випіканні та обсмажуванні при температурі вище 120°C та зниженій вологості.

Акриламід присутній у таких продуктах як печиво, пряники, готові сніданки, кава та картопляні чипси. Цей канцероген абсорбується організмом через ШКТ та поширюється по всіх органах. Найбільш шкідливий для дитячого організму. 

Акриламід у високих кількостях негативно впливає на нервову систему людини. Міжнародне агентство по дослідженню раку (IARC) визначило акриламід як канцероген групи 2А. Це маркування означає, що речовина здатна викликати розвиток раку. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області виробляли небезпечні для здоров'я молочні продукти




Джерело: https://t.me/khdpssgovua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися