Яких послуг гостро не вистачає на деокупованих територіях Харківської області

За два дні роботи лікарів на прийомі було до 100 жителів деокупованих сіл

Літні люди та люди з обмеженими фізичними можливостями у Харківській області місяцями живуть без належного доступу до медицини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

Відсутність транспорту та нормальних доріг, страх, викликаний періодичними обстрілами, мінами в селах, ще більше обмежує доступ людей до медичної допомоги.

Щоб надати жителям області необхідні медичні послуги лікарі міста-друга Вінниці, сумісно з волонтерами відвідали 2 села, що постраждали від російської агресії – Лозовенька та Шевелівка. Жителі сіл мали можливість потрапити на прийом до гінеколога та терапевта, отримати консультацію та відповіді на всі питання. За два дні роботи лікарів на прийомі було до 100 людей.

Також жителям сіл передали засоби гігієни для дорослих та немовлят, милиці та крісло колісне для людей з обмеженими можливостями.

“Висловлюємо слова щирої подяки волонтерам з міста-друга Вінниця за допомогу! Ви робите неймовірно корисну та потрібну справу! Окремо дякуємо лікарям-волонтерам міста-друга Вінниця: Тетяна Кравцова, Анна Федоришина, Ярослав Вербіловський”, - наголосили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що до КНП “ЦМЛ Піщанської Богоматері” завітали лікарі кардіолог-терапевт та психіатр. Спеціалісти надаватимуть консультації до 27 січня 2023 року. В адміністрації лікарні розповіли, що з метою надання кваліфікованої медичної допомоги населенню відкрили прийом вказаних фахівців.

Щоб отримати консультації та лікування у даних спеціалістів, потрібно звертатися до приймального відділення КНП “ЦМЛ Піщанської Богоматері”. Спеціалісти проводять прийом з понеділка по п’ятницю включно, час прийому - 9.00-14.00. Звернутися до фахівців можна до 27 січня 2023 року.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися