Як змінилися умови оренди квартир у Харкові під час війни

У Харкові квартири орендують на короткий термін

З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України Харків перебуває під ворожими обстрілами. Військова агресія вплинула на ринок нерухомості Харкова як у сегменті продажу, так і оренди. Ціни на житлові об'єкти знизилися, а вимоги потенційних покупців та орендарів змінилися.

Портал “Коментарі. Харків" поцікавився в експертів, як змінилися умови оренди квартир у Харкові під час війни.

Засновник компанії "ХАН" Світлана Якімова розповіла, що договір оренди підписують навіть на один місяць або на холодний період. “Є орендарі, які переїхали з населених пунктів, де тривають обстріли. Вони шукають помешкання на період холодів. Трапляються і ситуації, коли харків'яни змушені орендувати житлову нерухомість, якщо у власних квартирах немає опалення”, - прокоментувала ситуацію Світлана Якімова.

Підтвердила тенденцію оренди квартири на короткий термін і рієлтор АН “Метраж” Лана Хворост. “Підписують договори на три місяці, на пів року. На рік зараз ніхто не підписує. Власники сподіваються, що після закінчення війни ціни на житлову нерухомість зростуть”, – розповіла Лана Хворост.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що тимчасові обмеження електропостачання у Харкові вплинули на вимоги потенційних клієнтів при виборі житлової нерухомості в оренду. Клієнти найчастіше шукають квартири на низьких поверхах. Віддають перевагу житловій нерухомості з газовими плитами. Орендарі намагаються створити мінімальний комфорт у період відключення електрики.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися