У Харкові бебі-бум: подробиці

У Харкові більше народжується дівчаток

У Харкові другий тиждень поспіль народжується майже по 50 немовлят (раніше - до 30 дітей). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За тиждень з 19 по 25 січня у Харкові народилося 49 дітей. У Департаменті охорони здоров'я розповіли, що серед новонароджених - 19 хлопчиків та 30 дівчаток, у тому числі дві двійні - дві дівчинки та два хлопчики.  

Загалом, за даними Департаменту, з початку війни у Харкові народилося 1606 дітей.

За тиждень з 12 по 18 січня у Харкові народилося 48 дітей. Серед новонароджених - 22 хлопчики та 26 дівчаток, у тому числі одна двійня - дві дівчинки. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Виконавчий комітет Харківської міської ради ухвалив рішення стосовно соціально-правового захисту 62 дітей. У Харківській міській раді повідомили, що восьми дітям надали статус дітей, позбавлених батьківського піклування, та ще восьми – статус дитини-сироти. Також 15 дітей було передано під опіку родичів. Крім того, виконком ухвалив рішення щодо захисту житлових і майнових прав 21 дитини та особистих прав 10 дітей. “Працівники служб у справах дітей забезпечують постійний правовий захист та всебічну допомогу своїм підопічним”, - розповіли у Харківській міській раді.

А у Харківській області триває реєстрація на отримання грошової допомоги від ООН. Кошти нараховують родинам, де є один з батьків. Розмір компенсації - 2 220 грн на одну дитину, термін тривалості допомоги - 3 місяці. Також отримати грошову допомогу можуть внутрішньо переміщені особи, які відповідають вказаним категоріям громадян та проживають на території громади.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися