Які послуги громадянам зі статусом ВПО надають онлайн

Деякі громадяни зі статусом ВПО можуть подати заяву на пільговий іпотечний кредит на порталі “Дія”

В Україні продовжують вдосконалювати цифрову доступність послуг для громадян, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства соціальної політики. 

Станом на 24 січня 2023 року було зареєстровано майже 5 млн ВПО. У відомстві нагадали, що внутрішньо переміщені особи можуть скористатися наступними послугами онлайн в застосунку та на порталі “Дія”: 

  • отримати довідку ВПО та подати заяву на виплату грошової допомоги на проживання в застосунку “Дія”. Відповідні послуги отримали понад 1,4 млн людей.

  • змінити місце фактичного проживання ВПО в застосунку “Дія”. Послугою вже скористалося понад 45 тис. людей, зокрема в період із 01.01.23 по 24.01.23 (включно) — 15 273 людей.

  • скасувати довідку ВПО в застосунку “Дія”. Послугою вже скористалося близько 75 тис. людей, зокрема в період із 01.01.23 по 24.01.23 (включно) — 28 833 людей.

Також ВПО, які не мають житлової площі на підконтрольній Україні території, можуть подати заяву на пільговий іпотечний кредит на порталі “Дія”. Таку послугу отримали понад 32 тис. людей, зокрема в період із 01.01.23 по 24.01.23 (включно) — 621 людина.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у гуртожитку, розташованому в Основ'янському районі тимчасово проживають 204 переселенці з Харкова та Харківської області, серед  яких 18 дітей. Внутрішні переселенці можуть скористатися приміщеннями, облаштованими для приготування їжі, прання білизни та відпочинку. Для маленьких мешканців облаштовано кімнату для занять та ігор. Щодня вимушені переселенці отримують гаряче харчування, за необхідності ВПО можуть отримати теплі речі та іншу гуманітарну допомогу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися