У Харкові до ВПО приїхали правоохоронці: що сталося

Сім'ям, у яких є діти, привезли дитячий одяг, шкільне приладдя та солодощі

У Харкові правоохоронці та волонтери відвідали родини внутрішньо переміщених осіб з Куп’янського та Вовчанського районів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції пояснили, що у результаті агресії російських військових чимало жителів Харківської області втратили житло. Кілька десятків родин знайшли тимчасовий прихисток на території 602 мікрорайону Салтівського житлового масиву у Харкові.

Помічник начальника поліцейського главку з гуманітарних питань В’ячеслав Марков та волонтери відвідали родини переселенців, у яких є діти. Сім'ям привезли дитячий одяг, шкільне приладдя та солодощі.

“Поліцейські щодня піклуються про громадян, які під час війни потребують захисту та допомоги”, - зазначили в поліції Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні продовжують вдосконалювати цифрову доступність послуг для громадян, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб. Станом на 24 січня 2023 року було зареєстровано майже 5 млн ВПО. Внутрішньо переміщені особи можуть скористатися наступними послугами онлайн в застосунку та на порталі “Дія”:

  • отримати довідку ВПО та подати заяву на виплату грошової допомоги на проживання в застосунку “Дія”. Відповідні послуги отримали понад 1,4 млн людей.

  • змінити місце фактичного проживання ВПО в застосунку “Дія”. Послугою вже скористалося понад 45 тис. людей, зокрема в період із 01.01.23 по 24.01.23 (включно) — 15 273 людей.

  • скасувати довідку ВПО в застосунку “Дія”. Послугою вже скористалося близько 75 тис. людей, зокрема в період із 01.01.23 по 24.01.23 (включно) — 28 833 людей.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися