В одній з громад на Харківщині придбали 15 генераторів: де встановлять обладнання

Комунальним підприємствам Лозівської громади ще потрібні потужніші генератори

У Лозівській громаді підприємства тепло- та водопостачання отримали 15 генераторів. На придбання обладнання витратили понад 7,2 млн грн, кошти виділили з бюджету громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради.

Заступник директора КП “Теплоенерго” Олександр Торяник розповів, що ситуація з енергетикою в громаді складна. Тож до генераторів які отримують, підключають котельні, щоб швидко їх вмикати та подавати жителям громади тепло. 

Загалом підприємство обслуговує 17 котелень. Однак не всі котельні можуть повноцінно працювати на автономних джерелах живлення. Залишається проблема альтернативного живлення найбільших котелень.

Працівники підприємства водопостачання звертають увагу на генератори для очисних та каналізаційних насосних станцій. Адже навіть за відсутності постачання води жителі громади продовжують використовувати каналізацію. Якщо вчасно не почне працювати спеціальне обладнання, на станціях фільтрації можуть загинути бактерії, а колодязі переповняться нечистотами. Такі умови можуть призвести до екологічного лиха.

Директор КП “Тепловодосервіс” Сергій Войцехович подякував владі міста за допомогу та повідомив, що генератори будуть розміщені і на КНСах, і на станціях фільтрації. 

Однак комунальним підприємствам Лозівської громади ще потрібні потужніші джерела живлення. Над розв'язанням цього питання громада співпрацює з Харківською обласною військовою адміністрацією.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що два генератори по 264 кВт від міжнародних фондів передали у Лозову та Балаклію.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися