Кількість ЦНАПів збільшується: на Харківщині запрацює мобільний центр

Близько 30 населених пунктів Харківської області залишаються під окупацією Росії

У Балаклійській громаді Ізюмського району розпочне роботу “мобільний ЦНАП”. Необхідне обладнання громада отримала від міжнародних партнерів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступник начальника ОВА Роман Семенуха провів зустріч із Місією Посольства Швеції в Україні. Також у зустрічі взяли участь Райан Нокс, керівник SALAR International AB, і керівництво проєкту PROSTO "Підтримка доступності послуг в Україні".

Представник Харківської ОВА розповів про ситуацію в регіоні. Наголосив, що в області продовжуються бойові дії. Ворожі війська продовжують обстрілювати регіон. А близько 30 населених пунктів регіону залишаються під окупацією РФ.

Сторони також обговорили також відновлення деокупованих громад. За словами Романа Семенухи, це одне з пріоритетних питань Харківської ОВА. Марія Ліндгрен-Салтанова, заступниця голови Місії Посольства Швеції в Україні, зазначила, що відновлення громад – один з ключових пріоритетів підтримки України у гуманітарному напрямку.

У координації з партнерами Балаклійська громада отримала авто та два набори техніки для надання послуг жителям. До комплектації мобільного набору входить автомобіль Renault Duster з інвертором, та два набори техніки – ноутбук, портативний сканер, лазерний принтер та 4G Wi-Fi-маршрутизатор. Такий набір коштує 834 тисячі гривень.

"Ми вдячні за підтримку, яку Швеція надає Україні, і, зокрема, Харківщині. Відновлення соціальної інфраструктури в деокупованих громадах сприяє поверненню туди місцевих жителів, які змушені були покинути свої домівки через військову агресію окупантів", – зауважив Роман Семенуха.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вівторок, 24 січня, делегація на чолі з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді відвідала Центр надання адміністративних послуг м. Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися