Що відбувається з опаленням та гарячою водою у Харкові

Опалювальний сезон 2022-23 років, без перебільшення, став унікальним

У Харкові у перший день лютого працівники КП "Харківські теплові мережі" опрацювали понад 300 заявок містян питань центрального опалення та гарячої води. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківські теплові мережі”.

Загалом з початку року було закрито понад 20 тис. заявок і 96 тис. з початку опалювального сезону. На підприємстві зазначили, що цей опалювальний сезон, без перебільшення, став унікальним. Колективу "ХТМ” довелося здійснити шість пусків опалення, не враховуючи локальних перезавантажень системи через віялові відключення електрики. 

У компанії розповіли, що зменшити вплив гідравлічних ударів на систему допомагають генератори великої потужності. Обладнання встановлене на котельнях, реконструйованих за проєктом Світового Банку. 

При цьому особливої уваги потребують застарілі мережі. Стан мереж постійно контролюють і оперативно локалізують та усувають можливі дефекти. А на самому підприємстві існує внутрішній контроль за виїздами аварійних бригад.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові тривають роботи з ремонту та заміни трубопроводів. У 2022 році бригади КП “Харківводоканал” провели профілактичне чищення 849 км каналізаційних мереж та капітально відновили 437 колодязів з заміною люків та плит перекриття.

При цьому аварійні бригади усунули 15,8 тис. закупорок на мережах та 55 складних засмічень. На підприємстві розповіли, що у зимовий час прохідність трубопроводів погіршується, і засмічення трапляються частіше. “Підприємство несе значні матеріальні витрати на ці заходи, а споживачам потрібно лише дбайливіше та відповідальніше використовувати мережі”, - звернулися у КП до споживачів.




Джерело: https://t.me/teploseti
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися