Харків'яни опинилися в трійці лідерів: подробиці

Зафіксували перший мільйон виданих за обміном LED-ламп

В Україні почали видавати LED-лампи. Жителі Харкова опинилися у трійці найактивніших. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Укрпошти”.

Станом на ранок 4 лютого було зафіксовано перший мільйон LED-ламп, отриманих за обміном. 

Найактивніше обмінювали лампи у Києві, Дніпрі та Харкові. Жителі столиці обміняли за тиждень понад 162 тис. ламп, жителі Дніпра — понад 88 тис., жителі Харкова — 80 тис.

“Хороший темп, так тримати! Сподіваємося, вони вже освічують домівки українців на всій території країни, де це можливо”, - наголосили в “Укрпошті”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з понеділка 30 січня в “Дії” можна подати заяву на обмін старих ламп розжарювання на енергоощадні – LED. За умовами програми енергозбереження, кожен громадянин може безплатно отримати енергоощадні лампи в обмін на лампи розжарювання. Всього українці зможуть обміняти 50 млн застарілих ламп. Заміна такої кількості ламп дозволить заощадити близько 1 ГВт електроенергії.

Щоб стати учасником програми, потрібно:

- оновити застосунок “Дія”;

- авторизуватися у застосунку;

- обрати Послуги – Обмін лампочок;

- вказати контактний номер телефону та відділення “Укрпошти”, у якому бажаєте отримати лампи;

- зазначити тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що заміна старих ламп на нові – це, в першу чергу, заощадження електроенергії. “Жителі Харківської області зможуть отримати по 5 LED-ламп. Відсьогодні всі охочі можуть стати учасником цієї програми”, – розповіла чиновниця.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися