Якою буде Північна Салтівка після відновлення

Планують збудувати житло нового типу - з підземними паркінгами, системами енергозбереження та локальними котельними

Вся інфраструктура, яка потрібна для комфортного життя мешканців Північної Салтівки, буде в пішій доступності від дому. Це передбачено оновленим Генеральним планом міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону розповів, що в рамках пілотного проєкту магазини, навчальні заклади, спортивні споруди, місця для відпочинку та роботи будуть розташовані у пішій доступності. Очільник міста наголосив, що там заплановане будівництво житла нового типу - з підземними паркінгами, системами енергозбереження та локальними котельними.

Ігор Терехов запевнив, що цей пілотний проєкт презентують містянам, щоб вони розуміли, у яких умовах житимуть після перемоги. “Це потребуватиме наполегливої праці 24/7 та значних фінансових ресурсів, але ми це зробимо”, - наголосив мер міста.

Пілотний проєкт Генерального плану Харкова розроблений командою бюро архітектора Нормана Фостера.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у неділю вранці, 5 лютого, ворожі війська обстріляли Харків. Зафіксовані влучання поблизу житлових будинків та в будівлю університету. У житлових будинках, що постраждали у результаті ранкового обстрілу центру Харкова, фахівці запустили опалення та зараз працюють над відновленням електропостачання. Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону повідомив, що комунальні служби усі разом працюють, щоб відновити послуги в цих будинках. За його словами, відновлювальні роботи також виконують у пошкодженій будівлі Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова. Там фахівці продовжують розбирати завали та усувати аварійність пошкоджених ділянок.




Ветал

12 лютого 2023, 11:00

При этом сейчас вопрос стоит только об реставрации и восстановлении строений. Принцип простой, как с авто, если не тотал, тогда чиним. И представьте в дом 21 попадание, несколько пожаров насквозь, что вы думаете!? О боги, Восстановление!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися