У Харківській області готують альтернативні джерела водопостачання: що відомо

Спеціалісти реконструюють старі свердловини на Харківщині

Альтернативні джерела планують використовувати у випадку надзвичайних ситуацій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. 

Наразі спеціалісти реконструюють старі свердловини на насосній станції у Катеринівці, які не діяли близько 13 років. На матеріали та обладнання з бюджету громади спрямували понад 1,5 млн грн.

Спеціалісти КП “Лозоваводосервіс” вже спробували запустити одну з кількох свердловин. Її глибина – понад 90 метрів. Зараз збирають проби води. Після проведення досліджень буде відомо, яка якість води. Планують застосовувати також систему доочищення. 

Майстер цеху водопостачання Віталій Сізов розповів, що загальна потужність станції – 1000 куб.м на добу. Це приблизно третина нинішнього споживання абонентів “Лозоваводосервісу”. У надзвичайному випадку воду, теоретично, зможуть подавати на частину Катеринівки, Панютиного та Лозової. Насосну станцію побудували майже півстоліття тому.

Директор “Лозоваводосервісу” Володимир Кириченко зазначив, що за попередніми підрахунками, собівартість води зі свердловини буде значно дорожчою, ніж з Краснопавлівки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що робітники КП “Харківводоканал” відновили постачання води у частині будинків житлових масивів “Рогань” та “Горизонт” в Індустріальному районі. У середу, 15 лютого, заступник директора з виробництва комплексу “Харківводопостачання” Микола Завада розповів, що під час чергового обстрілу ворог цілеспрямовано зруйнував один з об'єктів енергетичної інфраструктури. У результаті обстрілу без електроживлення залишилася насосна станція, яка подає воду в частину будинків житлових масивів “Рогань”, “Горизонт” та “Сонячний” в Індустріальному районі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися